groeien binnen het        MKB

Helpt organisaties verder groeien met efficiënte werkprocessen en slimme tools

Inventariseren
Analyseren
Oplossen
Adviseren
Communiceren
Implementeren
Coachen

Meten is weten; zolang je wéét wat je meet

Krijgt u de juiste managementinformatie?

Of krijgt u wekelijks of maandelijks een stapel overzichten die de voor u belangrijke info wel bevatten maar her en der in de computeruitdraaien worden vermeld? Neemt u op basis van deze informatie beslissingen en stuurt u uw organisatie aan?

De traditionele rapportage is sterk financieel gericht. Daar is op zich niets mis mee. De continuïteit van uw onderneming valt en staat immers met de winstgevendheid. Maar deze informatie is niet zaligmakend, niet echt richtinggevend. Want de informatie is te te zeer op het verleden gericht. Het is als in een roeiboot, terugkijkend met de rug naar je doel toewerken.


Dat is wellicht nuttig wanneer u uw bedrijfsprestaties wil verklaren. Maar wanneer u wilt bijsturen, moeten er ook meer toekomstgerichte gegevens zijn. Zoals de prestatie-indicatoren, die niet alleen bruikbaar zijn om prestaties uit het verleden te meten maar ook om toekomstige doeleinden nader te bepalen. Om prestatie-indicatoren te formuleren voor alle kritieke succesfactoren, moet u toegang hebben tot andere informatie dan de A-4'tjes en computeruitdraaien uit de financiële administratie.

Het management Dashboard

U hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Uw eigen managementdashboard biedt u een duidelijk overzicht van de prestaties van uw bedrijf. Dit dashboard geeft stuurinformatie zodat u tijdig de juiste beslissingen kunt nemen. Het dashboard geeft u elk moment resultaten over de 4 belangrijkste stuurgebieden binnen uw bedrijf:
  • Klantgerichtheid Hoe goed zijn wij voor onze klanten?
  • Interne processen Maken we waar wat we beloven?
  • Leren & Groeien Hoe concurreren wij in de toekomst?
  • Financieel Wat levert ons dat op?
Simpel voorbeeld van een managementdashboard

Financieel

op koers
Werknemers

waarschuwing
Klanten

exellent
Leer/groeivermogen

waarschuwing
Processen

exellent


Wij helpen u graag bij de opzet en implementatie van uw eigen managementdashboard. Gebaseerd op de strategie van uw bedrijf.

GrootAdvies maakt deel uit van het netwerk van consultants van Business Scorecard, de organisatie die prestatiemanagement geschikt heeft gemaakt voor het MKB. Het model van de Business Scorecard staat centraal in de met software ondersteunde oplossingen voor éénduidige management- en stuurinformatie.

Wilt u weten hoe úw bedrijf presteert? Vraag dan een QuickScan aan.

GrootAdvies     Ringallee 67      6881MX  Velp     T. 026 3646221     F. 026 3646221     M. 06 28481972
email
info@grootadvies.nl